Du er her: Student.no > Landsmøtet 2021 > Valg på landsmøtet 2021 > Thomas Helland-Hansen – LM 2021

Thomas Helland-Hansen – LM 2021

Internasjonal komite – Medlem

Studiested: Universitetet i Bergen

Epost: thomizz1.2.3@gmail.com
Telefon: 48119878

Motivasjon for å stille til dette vervet

Lenge før jeg ble engasjert i studentpolitikken på UiB, har internasjonal solidaritet vært en av mine politiske kjernesaker. Det siste året har jeg fått mulighet til å jobbe mye med dette, både som fast representant i UiBs studentparlament og som varamedlem i internasjonal komité i Studentparlamentet på UiB.

Jeg tiltrer også som medlem av SAIHs landsråd senere i år og til en ny periode i Studentparlamentet, og håper å kunne kombinere dette med et styrket fokus på samarbeid både mellom organisasjonene våre og med våre internasjonale kamerater. Jeg er glad for at Vest-Sahara er trukket fram som et spesifikt punkt i mandatet til internasjonal komité, og håper at NSO vil jobbe enda mer i kommende periode med å sette lys på situasjonen i okkuperte områder.

I tillegg er det viktigere enn noensinne at vi setter fokus på situasjoner der demokrati og menneskerettigheter står i fare – Myanmar og Tigray-regionen i Etiopia er høyaktuelle eksempler – og jobber innstendig for å være en synlig og kompromissløs stemme for akademikere og studenter under press verden over.