Du er her: Student.no > Landsmøtet 2021 > Valg på landsmøtet 2021 > Marte Bråteng – LM 2021

Marte Bråteng – LM 2021

Velferds- og likestillingspolitisk komite – Medlem

Studiested: Høgskolen i Østfold

Epost: marte.brateng@hiof.no
Telefon: 45291410

Motivasjon for å stille til dette vervet

Hei! Mitt navn er Marte Bråteng, jeg er 19 år og kommer fra Oslo. Jeg sitter som rådsleder for ingeniøravdelingen ved HiØ, hvor jeg tar en bachelor i innovasjon og prosjektledelse. Per dags dato går jeg på første året.

Jeg vil beskrive meg selv som en engasjert og målrettet jente. I hverdagen er jeg svært strukturert slik at ting blir gjort til riktig tid. Utenom studier og mine verv ved høgskolen er jeg veldig glad i å være ute, trene og være sosial. Ved dette vervet ønsker jeg å være med på å gjøre en forskjell. Det er mange som ikke blir sett eller hørt. Dette ønsker jeg å være med på å endre.

Velferds- og likestillingspolitikk er noe jeg brenner for. Jeg ønsker at alle skal få mulighet til å ta en utdanning og ha like forhold. Spesielt nå i disse korona tider med hjemmeskole. Flere studenter sliter psykisk, men det er viktig å huske på et dette er et problem som er her utenom hjemme undervisning også. Jeg mener at helsetilbudet vi har nå dessverre ikke er godt nok. Problemet med psykisk helse forsvinner ikke og er ikke noe vi kan utsette. Noe annet som står sterkt for meg er studentboliger. Den løsningen som er nå, er dessverre ikke god nok. Jeg mener dette fordi det ikke er godt nok tilrettelagt for alle. Et eksempel er at rullestolbrukere kan få rom i 4 eller femte etasje uten en måte å komme seg ned ved brann. Det er kun vanlig heis tilgjengelig. Prisene på boligene stiger for vært år. Noen steder koster det nå over 6100kr for 15 kvm i måneden.

Jeg har tidligere vært leder for fadder ordningen for Bjerke VGs to år på rad og vært aktiv rundt skole miljøet fram til jeg ble ferdig der sommeren 2020. Mine erfaringer fra dette er at det er viktig med inkludering og sosiale tilbud som er lavterskel. Bare et smil i gangen kan hjelpe ekstremt mye, men jeg vil at vi skal gjøre mer. Være et forbilde for andre når det kommer til å inkludere alle. Med dette stiller jeg meg til kandidat, håper å høre fra dere!

Mvh Marte Bråteng