Du er her: Student.no > Landsmøtet 2021 > Valg på landsmøtet 2021 > Maja Husby – LM 2021

Maja Husby – LM 2021

Internasjonal komite – Medlem

Studiested: Nord universitet

Epost: msn.husby@gmail.com
Telefon: 93421208

Motivasjon for å stille til dette vervet

Hei. Jeg heter Maja, jeg er 27 år og studerer bachelor i Human Resource Management ved Nord universitet i Levanger. Når jeg er ferdig utdannet så ønsker jeg å inn på det internasjonale arbeidsmarkedet, da jeg mener at man alltid har mye å lære av folk med ulik bakgrunn og erfaringer og at man blir bedre sammen. Jeg har tidligere gått ett semester på Webster university, et amerikansk universitet sitt campus i Thailand, og tatt en bachelor i psykologi ved University of Winchester i England. Da jeg bestemte med for å flytte til Thailand var det mindre enn en måned mellom ideen falt meg inn og jeg satt på flyet til Bangkok, og ble en litt impulsiv avgjørelse som førte til en del uforutsette utfordringer, men likevel en opplevelse jeg ikke angrer på et sekund.

Jeg tror mine erfaringer fra utenlandsstudier vil komme godt med i en slik rolle da jeg har kjent mye på de utfordringene man kjenner til og de som kommer som en overraskelse når man flytter til et annet land eller kontinent fra alt og alle man kjenner. Utfordringer fra en kultur helt ulik ens egen og en kultur man tror skal være lik men som viser seg å være veldig ulik og drar med seg et helt nytt sett med utfordringer. Jeg har kjent på språk utfordringer, kultur utfordringer, mat utfordringer og egentlig de fleste utfordringer man kan se for seg og de man ikke engang hadde drømt om. Ikke minst så har jeg 3.5 år med fantastiske opplevelser, lærdommer og mennesker som jeg vil sitte igjen å nyte og mimres over resten av livet. Jeg har alltid likt å reise og møte nye land og kulturer, og har også reist en del utenom studier, blant annet folkehøyskole der vi reiste rundt i Kina i 6 uker. Jeg har kjent en del på utfordringene og gledene ved å flytte til et nytt land, både når det har vært planlagt i god tid og når det har vært mer spontant. Det å kunne ha en internasjonal opplevelse, og å få føle og leve i en annen kultur er noe jeg unner at alle som ønsker det skal få oppleve, og jeg vil bidra til at den opplevelsen skal være så innholdsrik, smertefri og god som mulig, selv om det alltid vil være utfordringer og dårlige dager.

Jeg har drevet mye med organisasjons arbeid fra jeg var 16 år, stort sett innen for Røde Kors, der jeg har hatt ulike verv og kurs, men det fra mitt tidligere organisasjonsarbeid som kanskje er mest relevant for dette vervet er samarbeidene jeg har hatt med ungdomsdelegater og leksehjelp ved asylmottak. Da det er her ulike kulturer har møttes og man skal skape et samarbeid og skape en relasjon, kanskje uten at man snakker et felles språk. Her har jeg hatt mange samtaler om skolesystem og levekår i ulike land. Jeg har også blitt en del kurset opp gjennom årene og har viderekommende kurs i organisasjonsledelse, medietrening, ulike instruktørkurs, psykisk førstehjelp og mye mer, så jeg har bred erfaring og er ikke redd for å lære nye ting. Jeg er helt ny til studentorganisasjoner så det som blir viktig for meg er å få en mulighet til å bli kjent med denne flotte organisasjonen og de engasjerte frivillige og få muligheten til å lære nye ting og utvikle meg sammen med andre. Muligheten til å få være en del av at slikt motiverende fellesskap og sjansen til å lære av hverandres erfaringer og synspunkt og sammen kunne jobbe for en bedre hverdag og opplevelse for flest mulig studenter, både i Norge og internasjonalt.

Jeg er veldig enig i Nord sitt syn på at all utdanning bør være tilgjengelig for alle uansett bakgrunn og økonomi, og aller helst at det skal være gratis. Som en person som valgte å studere i utlandet og måtte betale store summer i studie avgift så er dette er et punkt jeg brenner veldig for og synes er et veldig viktig fokusområder som Nord har, selv om jeg var så heldig å ha lånekassen til å hjelpe meg og en sommerjobb i ryggen så er det langt ifra virkeligheten for alle og jeg vet hvor heldig jeg har vært som har hatt den opplevelsen jeg har hatt og er villig til å jobbe hardt for at flest mulig skal få muligheten.

Godt valg!