Du er her: Student.no > Landsmøtet 2020 > Valg på landsmøtet > Simen Oftedahl

Simen Oftedahl

Arbeidsutvalget – Fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig

Studiested: DMMH – Dronning Mauds Minne Høgskole

E-post: siof_oftedahl@hotmail.com
Telefon: 41858361

Motivasjon for å stille til dette vervet

Hei! Jeg heter Simen, er 25 år og studerer master i barnehageledelse ved DMMH i Trondheim. Kommer opprinnelig fra Stavanger-området, men har gjennomført barnehagelærerutdanning ved det som nå er Universitetet i Sørøst-Norge og etter ett år på fulltid i Studentdemokratiet der har jeg bodd litt rundt omkring i landet. Denne våren skriver jeg masteroppgave ved Dronning Mauds Minne Høgskole hvor jeg også sitter som leder av Studentparlamentet, i tillegg til å blant annet inneha verv i kontrollkomiteen til Studenttinget ved NTNU og kontrollkomiteen til Studentdemokratiet ved USN. Før dette har jeg hatt det meste av verv fra klassetillitsvalgt til styrerepresentant ved USN/DMMH, sittet på fulltid som organisatorisk nestleder, vært vara til Sentralstyret og vært engasjert i Pedagogstudentene siden 2015. Gjennom disse vervene, og et kontinuerlig engasjement over flere år, har jeg fått kjennskap til, opplevd og vært aktiv i saker som omhandler studenters fag og læringsmiljø.

Jeg er engasjert, har en høy arbeidsmoral, er positiv, løsningsorientert, fleksibel og stiller alltid opp, noe som gjør meg egnet til vervet som fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig i arbeidsutvalget. Videre har jeg også alltid hatt en tett kontakt til studentene jeg har arbeidet for og med, noe som gjør at jeg ikke bare vet hvilke saker det er viktig at vi som Norsk studentorganisasjon skal arbeide med fremover, men også hvorfor. I perioden vil det være viktig å fortsette arbeidet med ny universitets- og høyskolelov, vi kan ikke la denne sjansen slippe fra oss. Jeg vil også arbeide for at læringsmiljøutvalgene styrkes, og at studentene får en god og trygg praksisperiode. Flere og flere studenter skal ut i praksis, vi må sørge for at de får en god og forsvarlig praksisperiode.

I arbeidsutvalget vil jeg også gi medlemslagene en tydeligere plass i NSO. Det er de som er på studentene, det er de studentene går til og det er de som vet hva sine studenter ønsker og trenger, dette må vi bruke i utarbeidelsen av ny politikk og revideringen av eksisterende politikk. Vi kan også styrke politikken til NSO ved å gi de ulike komiteene våre en mer aktiv rolle, og faktisk bruke den kompetansen og engasjementet de har. Andre saker som vil bli viktige for meg i denne perioden er: – sikre at studenter får en så normal studieprogresjon som mulig etter konsekvensene av koronaviruset. – automatisk begrunnelse på eksamen. – senke terskelen for å levere tvilsmeldinger om studenters skikkethet. – styrke studentenes læringsmiljø. Formøtetet er avlyst og landsmøtet er utsatt på ubestemt tid, så jeg får dessverre ikke møtt deg/dere der. Om du lurer på noe eller vil ta en prat er det bare til å ta kontakt.