Du er her: Student.no > Landsmøtet 2020 > Valg på landsmøtet > Fatema Al-Musawi – SST

Fatema Al-Musawi – SST

Sentralstyret – Medlem

Studiested: INN – Høgskolen i Innlandet

E-post: alm.fatema@gmail.com
Telefon: 48909148

Motivasjon for å stille til dette vervet

Kjære delegater. Dette kommer i siste minutt, men jeg ønsker ikke å gi meg med å arbeide politisk i NSO. Studentpolitikk er så utrolig spennende og givende, og derfor kunne jeg ha tenkt meg å komme inn igjen i SST og videreføre det gode arbeidet som har vært, samtidig utforme ny politikk. Det er mye som engasjerer meg, og som jeg sa i min tidligere presentasjon og i lederdebatten; Studentpolitikken er utrolig mangfoldig og det finnes ikke kun en spesifikk hjertesak jeg vil jobbe med i SST. Jeg har uten tvil alltid engasjert meg mye i universell utforming og et bedre læringsmiljø. Den siste tiden har jeg også fått øyene opp for hvilke urettferdige vilkår de internasjonale studentene er under og dette er en viktig sak NSO bør ha klar politikk på, for er du student i Norge, bør du få hjelp i Norge i en slik krise.

I dag er jeg ellers student ved høgskolen i Innlandet på barnevernsutdanningen. Fra tidligere har jeg en bachelor i sosiologi fra universitetet i Stavanger, og det er derfra har jeg mesteparten av min studentpolitiske erfaring. Der startet jeg som medlem av kontrollkomiteen til parlamentet, før jeg etter hvert satt to år i universitetsstyret. Fra UIS har jeg og vært delegat til landsmøte i 2016 og 2017. På landsmøte i 2017 ble jeg valgt inn i sentralstyre og satt der i to perioder, fram til sommeren 2019. I dag leder jeg også arbeidet med fadderuka i Lillehammer og sitter i valgkomiteen til studentorganisasjonen i Innlandet. Uten om det har jeg vært engasjert og hatt verv i både partipolitisk og i politisk nøytrale organisasjoner siden jeg var 15. Det mest spennende jeg har erfaring fra utenfor studentpolitikken, er bevegelsen Stopp HatPrat, der jeg fikk representere Norge i en internasjonal samling i Strasbourg om bekjempelse av hatprat på nett.

Jeg vet dette kommer sent, men kjære delegater; Mitt hjerte for studentpolitikken brenner enda og håper dere vil gi meg deres tillit under valget i morgen. Godt valg og lykke til!