Du er her: Student.no > Arild Johannessen

Arild Johannessen

Arbeidsutvalget – Fag- og forskningspolitisk ansvarlig

Studiested: INN – Høgskolen i Innlandet

E-post: arildmjohannessen@gmail.com
Telefon: 41906304

Motivasjon for å stille til dette vervet

Mitt navn er Arild, og jeg stiller til Fag- og forskningspolitisk ansvarlig i NSO!

Jeg er en engasjert fyr på 32 år og brenner for studentbevegelsen. I dag sitter jeg som Fag- og forskningspolitisk ansvarlig i Studentorganisasjonen i Innlandet, og det er en jobb jeg trives utmerket med. Derfor vil jeg nå ta steget opp på nasjonalt nivå. Av utdanning har jeg en Bachelor i Sosialt Arbeid og en i Pedagogikk. I dag holder jeg på med en master i Pedagogikk på Lillehammer. Under store deler av utdanningen har jeg vært engasjert i ett eller annet. De siste årene siden 2014 har det vært studentpolitikken.

Som mange andre har jeg også vært med å få min lokale organisasjon gjennom en fusjon. Stinns første leveår som kontrollkomite, og det andre som Fag og Forskningspolitisk ansvarlig. Erfaringen min fra KK er for meg svært verdifull. Å være med å tolke vedtekter, og på den måten være med å forme organisasjonen slik den er i dag, var for meg en utrolig spennende prosess. Videre var det å trå inn i arbeidsutvalget der jeg er i dag, og sette organisasjonen inn i «normaldrift» gjør hverdagen min utrolig spennende. Alle erfaringene fra Høgskolen i Innlandet har gjort meg til den jeg er i dag.

Så hvorfor skal dere velge meg? Jeg vil ikke gå i fellen og bruke floskelen at jeg har «lang og bred erfaring». Men det har jeg altså. For å nevne kort de mest relevante erfaringene har jeg vært Fag- og forskningspolitisk i Studentorganisasjonen i Lillehammer, sitter i høgskolestyret ved HINN på andre periode. Jeg sitter også i styret i samskipnaden. Jeg har vært i kontrollkomiteen til StInn det første året de eksisterte, og har også hatt et par runder i det lokale parlamentet. Jeg har også sittet i Forskningsutvalget ved institusjonen i tre år. Har også sittet i Utdanningsutvalget det siste året og jobber også med en prosjektgruppe for merittering av gode undervisere.

Så hva vil jeg jobbe for i NSO? Mine hjertesaker er åpenhet i forskning, det at alle studenter skal ha god studiekvalitet, og eksamens og vurderingsformer. Dette er saker som jeg mener vil være viktig i det neste året. Implementeringen av Plan S er viktig for sektoren, og NSO har en naturlig rolle i det videre arbeidet. Forskning, spesielt betalt av det offentlige, skal og må være tilgjengelig for alle til alles nytte. Siden Plan S skal implementeres fra 2020 mener jeg at NSO må ta en naturlig rolle der. Eksamens og vurderingsformer mener jeg vi bør jobbe med fremover. Det å få balanserte og varierte vurderinger for studenter er viktig for læringsutbytte. Som pedagog er formative og summative vurderinger noe jeg har mye kunnskaper om. Det å bidra til at Norges studenter får et best mulig utbytte av hverdagen sin er noe jeg virkelig mener er viktig. God studiekvalitet og hvordan man får det, er et tema man kan diskutere i det uendelige. Men ting som praksis, tett kontakt med næringslivet, veiledning, automatisk tilbakemelding og mentorordning er noen ting jeg mener bør være en del av arbeidet framover.

Alt i alt mener jeg at jeg er en god kandidat til Fag- og forskningspolitisk ansvarlig for NSO!