Du er her: Student.no > Anette Arneberg

Anette Arneberg

Velferds- og likestillingspolitisk komite – Medlem

Studiested: UiB – Universitetet i Bergen

E-post: anette.arneberg@gmail.com
Telefon: 47633204

Motivasjon for å stille til dette vervet

Jeg stiller til velferds- og likestillingspolitisk komite fordi jeg har et brennende engasjement for studentvelferd. Gjennom min studentpolitiske arbeid i Bergen opplever jeg at vi fortsatt har en stor jobb å gjøre for å sikre studentvelferd for alle studenter.

Jeg heter Anette Arneberg og studerer sammenliknende politikk ved Universitetet i Bergen. Ved siden av studiene er jeg leder av Venstrealliansen ved UiB, styremedlem i Velferdstinget Vest og har deltidsjobb som driftsleder på studenthuset Det Akademiske Kvarter. Dette semesteret er jeg også praktikant i byrådsavdeling for klima, kultur og næring i Bergen kommune.

Landsmøtet 2019 viste at Norges studenter ikke er fornøyd med de dystre tallene som kom frem i Studentenes helse- og trivselsundersøkelse, og at arbeidet for tiltak som fungerer er viktigere enn noensinne. Landsmøtet har vedtatt en handlingsplan og en plattform med mange gode punkter, og gjennom arbeid i komiteen ønsker jeg å bidra til at disse blir gjennomført. Studenters psykiske helse, ensomhet og velferdstilbud må prioriteres, hvis ikke vil det være et svik mot en hel generasjon.

Jeg mener min bakgrunn fra velferdspolitisk arbeid gjennom Universitetet i Bergen og Velferdstinget Vest vil være en ressurs i denne komiteen, og jeg håper derfor jeg kan få landsmøtets tillit til å drive med det jeg elsker.