Du er her: Student.no > Blogg > Uncategorized > Reisebrev fra Berlin

02.12.2019

Reisebrev fra Berlin

Bjørnen er Berlin sin maskot og Technische Universität Berlin har sin egen.
Bjørnen er Berlin sin maskot og Technische Universität Berlin har sin egen.

I perioden 21.-23. november ble European Quality Assurance Forum (EQAF) avholdt i Berlin. EQAF er en årlig konferanse der ulike interessenter innenfor kvalitetssikring av utdanning møtes for å utveksle erfaringer, og er en plattform for diskusjon, profesjonell utvikling og læring. Vi reiste til Berlin for nettopp å lære og å utveksle erfaringer, samt bli kjent med andre som jobber med lignende temaer andre steder i Europa. Årets tema for konferansen var “Supporting societal engagement of higher education”.

Gjennom hele konferansen lå fokuset spesielt på hvordan man kan sikre en sammenheng mellom kvalitetsarbeid og den såkalte nye “tredje oppgaven” til akademia, nemlig samfunnsengasjement. Temaer som gikk igjen i de ulike sesjonene var blant annet bærekraft, inkludering og likestilling. Mange av de temaene som vi jobber med i sektoren her i Norge jobbes også med i tilsvarende sektorer i ulike land i Europa. 

I løpet av konferansen traff vi kjente fra Norge men fikk også nye bekjentskaper. Gjennom en økt European Students’ Union (ESU), traff vi studenter fra hele Europa som jobber med kvalitetssikring og studentpolitikk i sine hjemland. Det var ekstremt lærerikt å se at det finnes ulike metoder og systemer på å inkludere studenter i dette viktige arbeidet.  

Vi har fått med oss mange gode innspill fra konferansen, som vi nå vil se i sammenheng med vår politikk og vårt arbeid med de ulike problemstillingene som ble løftet på konferansen. Vi gleder oss til å ta fatt på det videre arbeidet med ytterligere kunnskap og med et enda større nettverk av studentpolitikere i Europa. 

Etter endt konferanse rakk vi alle å vandre rundt i vakre Berlin og oppleve byen, historien, god mat og godt humør!

 

-Christina, Julie, Line og Wenche

Del dette