Du er her: Student.no > Blogg > Kvalitet i utdanningen > Studentenes tiltak, tips og triks

06.04.2016

Studentenes tiltak, tips og triks

Therese blir intervjuet av NRK sammen med kunnskapsministeren ved en tidligere anledning.
Therese blir intervjuet av NRK sammen med kunnskapsministeren ved en tidligere anledning.

I morgen arrangerer NSO et innspillseminar om studiekvalitet sammen med Kunnskapsdepartementet. På seminaret samles studenter fra hele landet for å gi kunnskapsministeren og resten av departementet tiltak, tips og triks til den kommende stortingsmeldingen om kvalitet!

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen har tidligere uttalt at vi trenger universiteter og høyskoler i verdensklasse for å sikre trygge arbeidsplasser og gode velferdsordninger. Skal norske universiteter og høyskoler være i verdensklasse, er det viktig at alle utdanninger som tilbys er basert på forskning og er av god kvalitet! Og hvem vet best hva som er god kvalitet? Det er oss studenter.

Flere temaer skal løftes på innspillseminaret, og det er satt av mye tid til å diskutere god studiekvalitet i grupper. Noen av temaene som skal løftes er studentaktiviserende undervisningsformer, arbeidslivsrelevans og studentaktiv forskning. Målet med seminaret er å finne ulike tilrådninger og tiltak som bør få plass i den kommende stortingsmeldingen om kvalitet i høyere utdanning. Hver gruppe skal diskutere seg frem til hva Kunnskapsdepartementet kan gjøre for å nå målet, hva universitetene og høyskolene kan gjøre, og ikke minst; hva studentene kan gjøre. Å tilby utdanninger av høy kvalitet er et felles ansvar, og det er viktig at alle tar sin del av ansvaret på alvor.

Torbjørn Røe Isaksen skal åpne seminaret, og det er satt av litt tid i programmet til å stille statsråden spørsmål. I tillegg til kunnskapsministeren vil Bjørn Haugstad, statssekretær i Kunnskapsdepartementet være tilstede. Det skal også prosjektgruppen som skal skrive selve stortingsmeldingen. Seminaret er en viktig arena for oss studenter til å fremme våre synspunkter.

Vi ser frem til seminaret, og gleder oss til å høre alle innspillene som løftes! Vi vil oppfordre deltakere på seminaret og andre til å bruke #kvalitet i sosiale medier.

Høringsbrevet som er sendt ut fra departementet kan leses her. 

Del dette